Om oss

La Cor­di­er är ett fa­mil­je­fö­re­tag som har ett hel­hets­per­spek­tiv på män­ni­skan, na­tur och hår­vård.
Vi er­bju­der en eko­lo­gisk svensktill­ver­kad hår­vårdsse­rie med brett sor­ti­ment.

Helt ut­an ke­mi­ka­li­er och Pa­ra­be­ner.

Företaget ägs och drivs av Inger och Mikael Cordier. Produktionen ligger i Störåsen, Jämtland.
La Cordier’s mål är att arbeta tillsammans med naturen, inte mot den.
Det är mycket viktigt att produkterna är bra för håret men också för miljön. Vi använder nya fräscha råvaror vid varje tillverkningstillfälle.

För Ing­er Cor­di­er, ekofri­sör är det nu­me­ra själv­klart val att ar­be­ta med ört­fär­ger och na­tur­li­ga pro­duk­ter. Ef­ter 35 år som fri­sör vill hon gö­ra en in­sats för mil­jön.

Vins­ter­na är fle­ra:
Ett fris­ka­re, vack­ra­re och glän­san­de hår, fris­ka­re hår­bot­ten. 
Re­na­re pro­duk­ter i hem­met för kun­der­na.
Re­na­re vat­ten i na­tu­ren.

La Cor­di­er in­ne­har he­la pro­duk­tions­ked­jan in­om hår­vård. Ut­ö­ver vå­ra pro­duk­ter er­bju­der vi även vi­da­reut­bild­ning till diplomerad ekofrisör som utförs efter överenskommelse.
Vi gör det möj­ligt för fler att le­va med gott sam­ve­te – helt en­kelt mer ren­hå­rigt!

Vi har 14 olika schampon, 8 vårdande produkter och flera stylingprodukter. Nästan alla schampon har örter som aktiva ämnen, växter har olika terapeutiska egenskaper och kan då hjälpa mot mjäll eller andra retningar i hårbottnen. Vi använder också eteriska oljor i hårvårdsprodukterna, men då bara som doftämnen. Men doften i sig själv är också vårdande. Det finns också ett hårblekningsmedel som fungerar annorlunda än vanlig hårblekning.

La Cordier har också ren detoxlera som går att använda före växtfärgning eller som en utrensande kur för att få bort orenheter i hår och hårbotten innan man börjar använda våra produkter.

Våra produkter är väldigt koncentrerade och därför väldigt dryga. Det gör att man kan använda dem längre än traditionella produkter. Vi har därför en bruksanvisning för schamponering med våra schampon:
Tvättar håret två gånger.
Första tvätten ta cirka en halv eller en tesked schampo beroende på hår mängd, och i andra tvätten ta bara några droppar schampo. Mer än så behövs inte för att göra håret rent.
Efter tvätten kan man använda inpackning eller hårvård, och därefter behandla håret helt som vanligt.

Vill du veta mer om vidareutbildningen till diplomerad ekofrisör, vad som ingår, pris mm, hör av dig till Inger Cordier på nr: +46 70 361 2561 eller via mail: info@lacordier.se